Опис товару - Лимонний базилік 0,3 гр Насіння України - насіння

Середньопізні високоврожайне пряно-ароматична рослина для вживання в свіжому і сушеному вигляді, як пряновкусовая добавки в домашній кулінарії і при консервуванні. Період від повних сходів до початку цвітіння становить 60-70 днів. Рослина утворює кущ, висотою до 50см, з соковитими світло-зеленими пагонами і численними великими ароматними зеленим листям, багатими ефірними маслами з сильним запахом лимона або лайма. Свіже листя містять вітаміни С, В1, В2, РР, фітонциди. Маса однієї рослини до 250 м Вирощують у відкритому ґрунті та домашніх умовах на підвіконнях. Урожай зеленої маси у даного базиліка на 25% вище ніж у Базиліка американського. Зацвітає також на тиждень пізніше.
 
ПОСІВ: вирощують розсадним способом. Сухі насіння висівають в ящик на глибину 0,5-1 см в кінці березня - початку квітня. Оптимальна температура для проростання насіння 20-25 ° С. При температурі нижче 12-15 ° С насіння починає загнивати. Розсаду висаджують, коли мине загроза заморозків, в лунки або борозенки з відстанню в ряду 15-20 см і між рядами 60 см. До повного приживання розсади потрібно 2-3 поливу.
 
Догляд: полягає в розпушуванні міжрядь, прополка посівів, поливах і внесення добрив.
 
ПРИБИРАННЯ: зрізка надземних частин рослин проводиться в суху погоду під час цвітіння при довжині пагонів 10-12 см, сушать в тіні. Для споживання в свіжому вигляді листя зрізають з молодих рослин 2 - 3 рази за період вегетації.
 
Застосування лимонного базиліка в чаї
Одним з найбільш популярних способів застосування базиліка в кулінарії є приготування холодних і гарячих напоїв, але оскільки сезон холодів не за горами, особливу увагу хотілося б приділити напоям зігріваючим, особливо - чаїв. Листя базиліка можна додавати і під час заварювання звичайного чорного чаю, вони віддадуть свій чудовий аромат і урізноманітнюють напій, але для того, щоб отримати не тільки максимум смаку, але і користі, пучок базиліка краще заварювати окремо, заливши приблизно літром окропу. Після 10-15 хвилинного настоювання напій досить процідити і підсолодити медом при бажанні.
Застосування лимонного базиліка в консервації
Базилік - кращий друг томатів, тому під час консервації однією з найпопулярніших заготовок не забудьте додати гілочку-другу при приготуванні розсолу. Особливо доречною ароматна зелень буде в рецептах соусів, зокрема соусу з томатів і домашнього песто. Можна просто перетерти листя з сіллю і зберігати в холодильнику, при необхідності додаючи ложку заготовки в супи і гарячі страви, а можна доповнити лимонно-базиліковим нотками варення з груш і фруктово-ягідні компоти.
Застосування лимонного базиліка в кулінарії
По-справжньому смак лимонного базиліка розкривається під час його застосування в рецептах їжі. Як в свіжому, так і в сушеному вигляді, листочки можна додавати в супи і рагу, особливо ті, що приготовлені з додаванням м'яса. До слова про м'ясо: лимонний базилік складе ідеальну компанію як яловичині зі свининою, так і страв з птиці і дичини. Більш того лимонний базилік добре поєднується з філе білої риби, та й взагалі, здавалося б, може стати ідеальним компаньйоном будь-якого базового інгредієнта.
Якщо ви не хочете заготовлювати зелень про запас, але бажаєте додати характерні базилікового нотки в улюблені страви, то кілька гілочок базиліка можна наполягти в оцті протягом пари тижнів в темному місці, а можна використовувати для приготування ароматного оливкового масла, дрібно порубавши листя прямо в пляшку.


Знайшли помилку в тексті: Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Характеристики товара

Фасовка дрібна фасовка
Культура базилік
Вид сорт
Сроки созрівання середньостиглий
Колір зелений

Відгуки про Лимонний базилік 0,3 гр Насіння України - насіння

FAQ

Ще не було питань.

Також вас можуть зацікавити

З цим товаром купують

Залишити відгук  ↓
 

Відгуки наших покупців

1 відгуків
0 відповідей
1 оцінок
100% 1 позитивних
4  
Корисність відгуків
0 голосів
0